Svenska Spel - butik

Om Svenska Spel

Svenska Spel bildades 1997 efter en sammanslagning av AB Tipstjänst och Penninglotteriet AB. Idag är Svenska Spel Sveriges största spelföretag med flera starka och välkända varumärken.

Svenska Spel ägs av staten. I korta drag är vårt uppdrag att anordna spel och lotterier efter tillstånd av regeringen. Vi ska vara ett ansvarsfullt och trovärdigt alternativ till illegal spelverksamhet.

Vi erbjuder sportspel, nummerspel och lotter i butik, på internet och i mobiltelefonen samt prenumerationstjänster. Vårt överskott 2014 blev 4 763 (5 268) miljoner kronor. Hela överskottet går till statskassan.

Ansvar före vinst
Enligt spelbranschen är vi ett av världens mest ansvarsfulla spelbolag och har vid ett flertal tillfällen blivit prisade för vårt spelansvar, vilket i sig inte är så konstigt med tanke på att hos oss går ansvar alltid före vinst.

Utöver obligatoriskt registrerat spel erbjuder vi våra kunder flera spelansvarsverktyg för att de ska ha koll på sitt spelande, bland annat Spelkoll och Veckobudget. Vi har åldersgräns på samtliga Svenska Spels produkter i alla försäljningskanaler. Vår ambition är också att ha världens mest effektiva ålderskontroll på nätet, och vi är det första spelbolaget i världen som har infört automatiserad ålderskontroll på värdeautomatspel.

Under 2014 blev 344 (338) personer miljonärer genom att spela hos oss. Det är nästan en person varje dag, året runt.

Nöjda medarbetare i hela Sverige
Vi är cirka 2 200 medarbetare och våra medarbetarundersökningar visar att vi trivs väldigt bra på jobbet. Vårt huvudkontor ligger i Visby, men vi har även kontor i Sundbyberg. Våra kasinon finns i Malmö, Göteborg, Stockholm och Sundsvall.

Mer om Svenska Spel
Korta fakta
Ledning
Fakta svenska spelmarknaden
Fakta om våra spel